Japanese-Style Sweet Bun Dough

Assalamualaikum semua, hehehe lembut dah sedap bun manis ni tapi tengoklah akibat telah diganggu suhunya oleh budak kecik, geseng@ hangit jadi kulit atasnya ;(..walau macamanapun dah abes dah bun ni..buat untuk makan dengan chicken chop..ada lebih beberapa ketul kite goreng salut telur..


ok untuk sesiapa nak cuba buat roti ni  sila salin resepi sendiri ye (kes malas ni), kita ambil kat umah my kitchen snippets..semua best roti buatan sis gert tu ;)












7 comments:

  1. mak ai.. pandai nyer. boleh tak letak link e-mail kamoo kat shoutbox saya.

    saya nak tanya sket kepada kamoooo. tu pun kalau sudi le.

    ReplyDelete
  2. gi kedai semalam, lupa plak nak beli tepung roti..haiya.kena pospon dulu lah xperimen meroti ni.hehe

    ReplyDelete
  3. saya suka semua yg agak geseng2... kuih bakar ke, roti ke...

    adoi, sedap nya bun panas2 tu sebab kat sini hujan & sejuk sangat2..

    ReplyDelete
  4. Salam Mummyseri
    hehe...ada chef kecik yang tukar suhu oven ye. hehe.. geseng2 pun sedap gak tu. :)

    ReplyDelete
  5. wantie_kite da kasi email..ada terima tak?

    manis manis_ya dong sgt yummy

    Ris_ nnt kalo dah beli tpg , merotilah yek..msti tiara n syahran mkn byk2 :)

    Kak mulan_oh yeke..geseng bukan sebarang gesengkan;)

    Ijan_Wsalam..yelah ijan budak2 ni ada je tgn yg "gratel"kata org jawe..

    ReplyDelete
  6. As'salam Seri

    uiii..lamanya k.ct tak meroti kat rumah ni. sana sini dok tayang roti yang montel2, geram jer tengok. minggu depan baru nak beli tepung roti. yang ada tu macam dah rosak sikit sebab banyak 'alien' lah..hahaha. sebab lama dah beli tapi tak guna tulah dapatnya..hihi

    ReplyDelete