Ayam Berempah Bungkus Daun Pandan




Masa tinggal di sabah dulu kite suka sangat makan ayam goreng pandan ni di Restoran Rafflesia Chicken Hut Kota Kinabalu. Suka sebab rasa pandan yang wangi dan rempah yang banyak pada ayam goreng tu menaikkan lagi kesedapannya. 

Bila dah balik sini haruslah bila nak makan kena buat sendiri, alhamdulillah anak -anak pun suka makan . Banyak resepi yang kite google dan ada bermacam macam bahan yang digunakan untuk perap ayam ni. Kite guna resepi dari dapur chemat .Makan dengan nasi panas-panas nikmatnya , anak -anak bilang macam  makan nasi ayam walaupun makan dengan nasi putih mungkin disebabkan bahan perapan yang digunakan .


Kite main hentam je balut ayam ni, lainkali bila buat lagi kena bungkus ayam ni dengan kemas macam chemat buat, cantik je mata memandang.

KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...