Bunga- bunga di Kampung

Semua bunga-bunga ni , tanaman mak di kampung, mak memang suke tanam bunge dan tanaman yang lain..ada juga mak tanam sayuran tapi tak sempat nak tuai hasil sebab si  M yang kat atas pokok akan dengki datang memusnahkan tanaman mak...kite aje yg tak berbakat..teringin juga sebenarnya nak tanam bunga sendiri, berkebun tanaman tanam sayur tanam itu ini..tapi sampai sekarang tak gerak..bilelah agaknya nak mule..hehehe simpan dulu impian ni ..suatu masa nanti rasanya....


bunga raya, yang ni rata-rata sebagai rakyat malaysia, ramai orang suke tanam kan.. 












KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

15 comments:

izahdaut said...

ya Allah..segarnya tengok munge di kampung. mak saya pun rajin juga tanam pokok bunga, tapi lepas abah pergi, dia kata tak boleh bertanam bunga dah, teringat arwah yg slalu tegur bunga2 dia cantik. sekarang mak lebih suke berkebun tanam sayur. hehe.. rindu kat kampung!!

wantie said...

hehehe... mak kita pun suka tanam pokok bunga jugak. Tapi kalau kita memang fail le bab berkebun ni. kalau kat umah satu pokok bunga pun non ada.

cantik gambo bunga tu. nice photographer.

Kerull said...

Pagi seri..wah macam-macam bungelah ada kat umah mak awak...orkid tu semua nampak subur..cantik je bunga-bunganya..mak kita suka tanam bunga jugak..cuma kita ni je tak bapa serasi tanam-menanam ni..jgn kata bunga tabur biji sawi pun mati..hu hu

MULAN said...

orkid...!!!! cantiknya semua bunga2... cuaca kat kampung memang elok utk tanam bunga2 sbb kurang pencemarannya.. tapi nak kena jgk tengok sape yg jaga bunga2 tu kan.. (not me laa... mati pokok2 tu nanti.. hehee)

CT Delima said...

As'salam Seri

Kalau dah jenis tangan yang sejuk, tanam apa semuanya menjadi. k.ct ni suka juga dengan pokok2 berbunga. Tapi Hubby pulak suka pokok2 yang hijau sebab sejuk mata memandang. sebab tulah kat rumah ni payah nak lihat bunga2 berkembang, kalau ada pun 1 pasu jer tu pun pokok cactus yang mudah berbunga tu jer..hihi

~~zAnAfAhMi~~ said...

Takde resipi, bunga pulak ye? Org tua kalau tnm (alamak, kita pun tua gak tp tnm semuanya mampos) confirm hidup segar....sebab rajin jirus, ckp dgn pokok. Akak takde bakat la seri..

Malay-Kadazan girl said...

Cantik-cantik belaka tanaman bunga mak seri. Segar-bugar sedap mata memandang. Saya dulu pun tak pandai menanam banyak trial and error.

ijan said...

Salam Mummyseri,
Alahai cantiknye bunga2 tu... saya paling suka orked dan ros tu. So lovely :)

Nur-nba said...

Salam. Cantik2nya bunga ni.. Segar je..

inahar ali said...

salam rindu seri cayang..alaa mexican bun dh abih ek...xperlaa kita mamam bunga je laa..hahaha!!

Marya Yusof said...

As salam mummyseri,

Cantiknye gambar2 munga2 tu semua... pandai awak amik gambar ;))

Salam perkenalan & salam Ramadhan Al Mubarak! :))

Outbound di malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

ibh_sue said...

Asslmkm. Salam kenal dr sue. Alhamdulillah, suka jumpa blog mummyseri. Boleh la tambah kawan yg pandai masak dan rajin berkongsi masakan. (^_^)

ibh_sue said...

Eh!..Rasa mcm kita dah kenal la... Kenal di IG. And now baru sue terjumpa blog pulak. Ni Seriazryl7 kan? Heee.. Hadoi aiii....

Dr Singa said...

saya suka kenanga dan melur itu..
waaangi sangat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...