February 2, 2012

Bunga- bunga di Kampung

Posted by mummyseri at 8:44:00 AM
Semua bunga-bunga ni , tanaman mak di kampung, mak memang suke tanam bunge dan tanaman yang lain..ada juga mak tanam sayuran tapi tak sempat nak tuai hasil sebab si  M yang kat atas pokok akan dengki datang memusnahkan tanaman mak...kite aje yg tak berbakat..teringin juga sebenarnya nak tanam bunga sendiri, berkebun tanaman tanam sayur tanam itu ini..tapi sampai sekarang tak gerak..bilelah agaknya nak mule..hehehe simpan dulu impian ni ..suatu masa nanti rasanya....

bunga raya, yang ni rata-rata sebagai rakyat malaysia, ramai orang suke tanam kan.. 











19 comments:

izahdaut on February 2, 2012 at 10:00 AM said...

ya Allah..segarnya tengok munge di kampung. mak saya pun rajin juga tanam pokok bunga, tapi lepas abah pergi, dia kata tak boleh bertanam bunga dah, teringat arwah yg slalu tegur bunga2 dia cantik. sekarang mak lebih suke berkebun tanam sayur. hehe.. rindu kat kampung!!

wantie on February 2, 2012 at 10:43 AM said...

hehehe... mak kita pun suka tanam pokok bunga jugak. Tapi kalau kita memang fail le bab berkebun ni. kalau kat umah satu pokok bunga pun non ada.

cantik gambo bunga tu. nice photographer.

Kerull on February 2, 2012 at 10:46 AM said...

Pagi seri..wah macam-macam bungelah ada kat umah mak awak...orkid tu semua nampak subur..cantik je bunga-bunganya..mak kita suka tanam bunga jugak..cuma kita ni je tak bapa serasi tanam-menanam ni..jgn kata bunga tabur biji sawi pun mati..hu hu

MULAN on February 2, 2012 at 1:55 PM said...

orkid...!!!! cantiknya semua bunga2... cuaca kat kampung memang elok utk tanam bunga2 sbb kurang pencemarannya.. tapi nak kena jgk tengok sape yg jaga bunga2 tu kan.. (not me laa... mati pokok2 tu nanti.. hehee)

CT Delima on February 2, 2012 at 7:46 PM said...

As'salam Seri

Kalau dah jenis tangan yang sejuk, tanam apa semuanya menjadi. k.ct ni suka juga dengan pokok2 berbunga. Tapi Hubby pulak suka pokok2 yang hijau sebab sejuk mata memandang. sebab tulah kat rumah ni payah nak lihat bunga2 berkembang, kalau ada pun 1 pasu jer tu pun pokok cactus yang mudah berbunga tu jer..hihi

~~zAnAfAhMi~~ on February 4, 2012 at 4:44 PM said...

Takde resipi, bunga pulak ye? Org tua kalau tnm (alamak, kita pun tua gak tp tnm semuanya mampos) confirm hidup segar....sebab rajin jirus, ckp dgn pokok. Akak takde bakat la seri..

Malay-Kadazan girl on February 4, 2012 at 6:22 PM said...

Cantik-cantik belaka tanaman bunga mak seri. Segar-bugar sedap mata memandang. Saya dulu pun tak pandai menanam banyak trial and error.

ijan on February 5, 2012 at 8:19 AM said...

Salam Mummyseri,
Alahai cantiknye bunga2 tu... saya paling suka orked dan ros tu. So lovely :)

Nur-nba on February 6, 2012 at 12:39 AM said...

Salam. Cantik2nya bunga ni.. Segar je..

inahar ali on February 10, 2012 at 4:23 PM said...

salam rindu seri cayang..alaa mexican bun dh abih ek...xperlaa kita mamam bunga je laa..hahaha!!

Marya Yusof on July 27, 2012 at 3:44 AM said...

As salam mummyseri,

Cantiknye gambar2 munga2 tu semua... pandai awak amik gambar ;))

Salam perkenalan & salam Ramadhan Al Mubarak! :))

Outbound di malang on August 3, 2012 at 12:59 PM said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

ibh_sue on June 29, 2013 at 2:22 PM said...

Asslmkm. Salam kenal dr sue. Alhamdulillah, suka jumpa blog mummyseri. Boleh la tambah kawan yg pandai masak dan rajin berkongsi masakan. (^_^)

ibh_sue on June 29, 2013 at 2:25 PM said...

Eh!..Rasa mcm kita dah kenal la... Kenal di IG. And now baru sue terjumpa blog pulak. Ni Seriazryl7 kan? Heee.. Hadoi aiii....

Dr Singa on July 20, 2013 at 7:58 AM said...

saya suka kenanga dan melur itu..
waaangi sangat!

Anonymous said...

When someone writes an post he/she keeps the thought of a user in his/her brain that how a user can be aware of it.
Thus that's why this article is outstdanding. Thanks!

my website - free after Effects templates

Anonymous said...

It takes approximately one wek for his exisying
lenders too take out any form will have to get thhe loan is provided by
The Project on Student Loan Assistance can be applied for loans.
The guiding principle behind this speaks off needing a subordination from an experienced financial advisor at Motor Loans UK are available on internet.



my homepage ... Lainaa - Hetilainat.fi

Anonymous said...

I'm not sure where you are getting your information, but good
topic. I needs to spend some time learning more or
understanding more. Thanks for fantastic info I was looking for
this information for my mission.

My web-site: windows loader ()

Anonymous said...

Hello Dear, are you in fact visiting this websitfe on a regular basis,
if so then you will without doubt get good experience.


Take a look at my web site :: Belinda Broido

Post a Comment

lw

Blog Widget by LinkWithin
 

Epok-Epok Pusing Alyssa dan Hannah punye Blog