Biskut Cheese



Biskut kegemaran anak -anak kite, sangat sedap biskut ni yang penuh rasa cheese. Resepi kite dapat dari kenalan di instagram. Terima kasih ye nurpian04 share resepinya. Resepi seperti di bawah ye :

Resepi Biskut Cheese

Original : @nurpian04
Sumber : mummyseri

Bahan- bahannya :

120 gram tepung gandum
  70 gran cheddar parut
  60 gram butter
    2 sudu besar air ais 

Cara membuatnya :

1. Masukkan semua bahan dalam food processor kecuali air
2. Pulse sampai jadi macam bread crumbs kemuadian masukan air ais tadi, pulse lagi sampai jadi doh
3. kemuadian balut dengan cling plastik dan simpan dalam peti ais selama 20 minit
4. Gelek nipis doh td dan terap dengan cutter bentuk yang digemari atau boleh juga potong dengan         menggunakan pizza cutter buat bintang atau bentuk panjang
5. Bakar selama 12 hingga ke 15 minit pada suhu 170'C.

Cara saya - saya masukkan semua bahan dalam mangkuk dan gunakan tangan sebab tak ada food processor :). Saya terap menggunakan cutter bentuk bintang saje. Selamat mencuba ...



KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

4 comments:

m.u.l.a.n said...

lama nyaaaaa tak online... rindu awak...

Zainab Norazman said...

lama dah tak berblogging.. gian semula nak lawat rumah kawan2... hehehe.. best nya.. jenguk resepi kat sini jer lah hehehe

mummyseri said...

KAK MULANNNNNN.... WINDUUUUUU akak jugek :)

mummyseri said...

ya Zai, lama suda inda berblog ni ..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...