Tuaran Crocodile Farm


Cuti- cuti CNY ni kami skuarge gi jalan-jalan kat cni2 aje..bawa si kecik ni g Taman Buaya kat Tuaran..taman ni terletak kat Kg. Lok Batik, Jalan Sulaman HIghway Tuaran..lebih kurang 32 km dari bandar Kota Kinabalu..kami sampai pun dalam jam 3 .15 ptg so show time nye pun dah abes..tak sempatla nak tgk buaye2 kat kolam tu beraksi..so tgk2 je la buayer2 yg tak beraksi yang keras mcm patung tak gerak2 sambil ngangakan mulutnya kat kolam2 yg ada kat tmn tu...banyak juge la buaye2 kat citu dari anak sampai ke datuknya..alyssa mmg excited sgt tgk sume ni n mulutnye bising sebut tu sebut ni n tunjuk sana tunjuk sini..sampai aku explain kat dia pasal buaya tembaga..dia pandai2 plak g sebut buaya katak.."baye atak mami.."maksudnyer buaya katak la tu..ntah mana dia dpt aku pun tak tau..
Ni alyssa ceria sebelum g tman buaye tu..
kat umah buluh
alyssa tgh bagi makan kat ikan2 yg kelaparan...
pintu masuk utama kat taman buaya
umah panjang
So pada siapa2 yg dtg jalan2 ke Sabah jgn lupa la singgah jap kat tmn ni...byk aktiviti bleh dibuat kat cni..kalo nak tau pe aktiviti jom la tgk sendiri..kalo citekan semua nnt tak bestla plak..lastly bile da balik tu mcm ni la rupe seri kecik...pnt sgt la nie...
alyssa terturu keletihan setelah penat jalan-jalan n lari sana sini kat tmn buaya ni...

KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

2 comments:

inahar ali said...

alaa..cute bebeno si alyssa nih!geram nengok..

mummyalyssa said...

kak ina ..besela budak 2 mmg nmpk cute..maknye je yg mmg tak kiut..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...