Butterfly Dalam Mee

salam semua.. ermm ari nam n minggu baru leh msk gedebak gedebok kt dapo menu2 ni la trhasil minggu ni kalo ari keje kite beli aje coz x smpat nk brsilat kt dapo tuh biase biase je kite msk.. x x x nampak tak ada rama-rama lam mee tu.. ada org pggil meehoon ada beehoon ada mee halus.. tp kite pggil mee siam asal2 nye dr siam kot..ntahle xtau mmg mak kite pggil itu..so kite ikot aje.. kite amek resepi kt uma kak noreen menu mee hongkong saje hias ngan rerama tu nk tarik minat alyssa mkn alhamdulillah byk dia mkn mule katanya " mummy chacha nk 2 eko rame rame".. last2 6 ekor dia mkn... ni puding buah2an k.jun tp kite memandai edit snirik jadila mcm ni rupenya ni badak berendam yang isin2 gitu(malu2) nk rendam dlm santan tu.. ni sosej roll yg montel montel mcm tuannyer jugek..:) yg ni cucur udang amek kt uma kak nor firstime wat saje nk try slalu kite wat jempot2 aje udangnye main semunyik2 kt dlm ni dia nk timbol le plak..
sekian dulu ye.. minggu depan mgkin x msk jugek kot nak g serbu pasa ramadhan kt semennjung plak.. x sabarnyer.. kire ari je ni nk balek..

KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

19 comments:

ain said...

amboi sery..mcm2 menu buka. akak yg x keje ni x pernah msk byk mcm tu. lbh byk beli aje. betul2 pemalas kan..???hehe

mummyseri said...

kak ain..
biase je la..lg pon ari cuti
ada la masa nk msk kak..
kite ni pon bln pose ni je kot terajinnyer..ekekekke :)

Suzi said...

amboi ada rama2 kat mee dia...anak2 sure sukalah tu...kreatif seri ni.


akak tengah tangkap ladybird kat blog seri ni hihihi...

vee said...

camne rama2 blh ade dlm mee tu?hee..rerama tu bt dr apa ye? kreatif n rajinnye seri ni taw..

ibusinga said...

ada banyak ladybird terbang turun la....

IBU AMY AFY AQY said...

seri, macamana nak buat rama-rama? nampak sedaplah...

azah said...

salam seri, banyak2 masak tu abis ke?..kalau tak akak menadah je nih..akak ni sama je, cuti ke sekolah ke, kalau rajin masak, masak kalau malas, tak masak..hehe..mana nak cari ubat penyakit gini?

nas said...

rajin akak ek..tapi bila bentuk cute2 mcm ni..budak2 suka makan..hehe

lily azliyana @ mama zara said...

hee..kreatifla mummy seri nih. aritu sutun kurita, la ni rama2 plak yer. tu rama2 buat dr telur ke..cumei2x..=D

cHeRyNa PiReS said...

kiutnyeeee!!! kalau sha mesti rasa sayang sangat nak makan rama2 tuh...silap2 letak tepi pinggan dan tgk saje rama2 tuh...
hihihi....

mummyseri said...

kak suzi..
dpt bape ekor akak tgkap ladybird tu..:)

mummyseri said...

Kak Vee..
buat dr telo dadar..wat tebal ckit pastu tekap ngan acuan rama- rama..jd la siap di mkn..:)

mummyseri said...

ibusinga..
kak tangkap ler..:)

mummyseri said...

Kak Wa..
buat dr telor dadar kak pastu tekap ngan acuan rama-rama (acuan biskut tu)..
try la kak..

mummyseri said...

Wsalam k.azah..
ujung2 mnggu rajin le kak lgpon kalo beli x semua nya memuaskan ati..
hehehe tggu la nnt kalo anak2 da besa msti kite pom ada pnyakit M tu kan :)..

mummyseri said...

Nas..
mmg tujuan utama nak tarik prhatian alyssa supaya nk mkn..:)

mummyseri said...

Mama zara..
lily aah betol la tu..bila pelbagaikan
mcm tu c zahra tu byk mknnya..
susahkan kalo anak cerewet cikit bab makan ni...

mummyseri said...

Sha..
syg mmg syg tp kalo da lapa n xde pilihan msti akhirnya kna ngappp jugek kan :P ekekeke...

Ummi Hanie said...

mmg sah org jawe s'pore sbb akk sebut ari enam(sabtu)..
nyamm..sedapnyer juadahh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...