Aktiviti Cuti 5 Hari..

Lama tak berblog rindunya ..padahal tak delah lama sangat , ditambah dengan line internet kat rumah kite yang kong king kong..huhuhu ditambah cuti lagi..memang tak dapat online..(ni kat opis curik masa jap:)..Baru-baru ni kami di Sabah cuti bekerja selama 5 hari..mula dari hari Jumaat 28/05 (wesak day ) hinggalah  ke hari Selasa 01/06 (Cuti Sempena Pesta Menuai / hanya di Negeri Sabah aje )..

Ni antara aktiviti masa cuti bebaru ni :

Familyday asben kite kat Kuala Penyu..gambar kat pc kat rumah so kali ni tak ada gambar orang2 yang berfamilyday tu yek....tema biru warnanya..memang meriah dan best..so kite tayanglah kek karot lagi yang kite buat dan bawak masa hari jadi tu..


Pastu esoknya kami jalan-jalan lagi dengan dua family kawan kite yang tinggal setaman ni berkelah ke Pulau..hehehe sila jangan jemu..nasib tak berapa baik sebab musim hujan air pasang, so kat laut ada banyak sampah kayu dan yang sama waktu dengannya..bila dah tengahari sikit baru ok sebab dihanyutkan .. jadinya tak beriyalah main air laut ;(

 kite dan kawan-kawan..;)


alyssa dan best friend forevernya mawardah.. :)



hannah belajar berenang..







Esok harinya kami pegi ke Kundasang Ranau..jalan-jalan lagi ..kawan kite yang dua orang ni memang pertama kalinya menjejakkan kaki kat sana..so far cuaca ok ..dapatlah main2 ngan ikan kelah kt Kg Luanti Ranau..



 gunung kinabalu view dari Pekan Nabalu..
tak nampak gunung sebab dilitupi kabus dan awan yang tebal..

bawa bekal pau kaya(yang ada tanda oren tu) :)
dan pau tausa(kacang hitam) aje..

hannah takutlah pulak nak kena massage kaki 
dengan ikan2 ni ..:)
steady gurl ..;)
pengunjung lain yang tidak ketinggalan memassagekan kaki..
masa kiteorang kat sini punya ramai orang so kena tunggu giliran..sampai giliran kena panggil baru boleh turun ke sungai tu..bile ramai orang ikan pon berbahagilah ..sana sikit sini sikit..memang masa yang pertama kali kite datang sini dulu tu sangatlah best.. no giliran sebab cuma sefamily kite saja..so ikan semua berkerumum kat kiteorang tu yang best nampak hitam aje sungai tu..klik sini kalo nak tengok gambar yng terdahulu..kali ini tak bolehlah..ikan kena kongsi dengan ramai orang..:)

tengok ni siap dihiburkan dengan muzik lagi..
takdelah bosan menunggu..seb bek alunan muzik tu sedap ..
sekian untuk 3 hari berturut turut kami sekeluarga tak melekat di rumah..naik lenguh kaki berjalan sana sini..padahal tayar kereta yang botak kan..hehehe ...






KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

2 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sedap nampak carrot cake tuh
besnye
ikan urut2 kaki
sure geli kan? hehe

[-suziey-] said...

huhu sedapnya carrot kek..

kak xjadi g sbah!!!..tensen..hubby kena outstation..sobbbbbbb:(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...