Dulce De Leche

Inilah hasil milk caramel yang telah kite buat..
walaupun tak berjaya sepenuhnya ..
tapi puas hatilah dan dah tau camana hasilnya..
nasib baik tak leceh ..:) 
tapi 3 jam jugeklah prosesnya..
anak2 kite suke almaklumlah manis..
makan dengan roti pon sedap..



 kite rujuk kat uma catlina...silalah kesini untuk selanjutnya..kes malas nak taip panjang-panjang ni..




dulce yang kite buat ni tak real sebab guna krimer so hasilnya macam kat gambar tu lah..oleh sebab itu kalau nak yang real dulce mesti guna susu isian pekat manis..so hasilnya nanti barulah best..i/allah next nanti kite cube lagi..


dapat dalam satu botol setengah ..cepat makan cepatlah habis, lambat makannya lambatlah habis..berangan nanti nak bikin brownies dulce..ok

KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

9 comments:

TopsyTurvyMum said...

nampak ramai dah buat ni..
kita ni bila tgk resepi 3 jamm..alahaiii..blum rajin sampai situu rasanyaa hahaha

ain said...

3 jam..??? alamakkkk....lama tu. tp klu hasilnya memuaskan, berbaloi gak kan!

CatlinaFly said...

eheh...dulche de leceh dah sampai sini :)..cantik kaler tu seri ;)

mummyseri said...

TTM ~ kite try aje ni..tp best plak rasanya tau..

kak ain..berbaloilah kak. letak je kukus atas api n pantau2 .ckup 3 jam angkatlah :)..

Catlina ~ alah kite x puasati ni sbb kite nk kale yg cam catlina bikin tu :)..soft gitu nmpknyer..

Ayu said...

salam seri,
akak pun ada berangan nak buat dulce de leche ni..fikirkan nak kena steam 3-4 hours tu macam sayang gas gitu..heheh..tapi memang nak try jugaklah..

mummyseri said...

Wsalam kak ayu..
yelah kak ,try je nnt bile akak da sedia :)hasilnya best..
x sabar nk nengok dulce yg akak bikin.. :)

cikmanggis said...

ramai dah mencuba ni..ansyallah bila senang-senang nnt nak buat lah jugak:)

cikmanggis said...
This comment has been removed by the author.
♥LOVE2COOK♥ said...

Hi Kak, hru doing??? Kids semua sihat? Send my rgds ya! :D

Dulce De Leche is here too!!! Getting famous kan. Love pernah buat dulu2...kena buat lagi nampaknye...;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...