Get Basic n Go..


Sekejap je masa berlalu..pejam celik pejam celik, anak kite ni dah nak exam..atau kata lainnya nak duduki ujian semester satu bagi kelasnya sebelum cuti sekolah yang 2 minggu ni...macam tak caye..tapi itulah ceritanya..minggu depan alyssa dah kena start ulangkaji kat umah ..cikgunya pon dah maklumkan berkaitan test tu nanti termasuklah subjek bm, bi, mate, doa harian dan surah lazim...harapan kite semoga alyssa dapat buat yang terbaik..

sejak dah bersekolah makan ni..ada banyak perkembangan yang positif berlaku pada alyssa @ kakak..walaupun dia lambat mendaftarkan diri sebulan selepas semua kanak2 lain mula bersekolah..alhamdulillah kite berpuashati dengan pencapaian dengan ilmu yang dia perolehi di sekolah tadikanya..sesuailah dengan motto sekolahnya Get Basic n Go..

14 Mei yang akan datang ni juga genaplah umurnya 4 tahun, dia pon dah mengira hari asyik tanya bile nak sambut birthdaynya..kite pon dah set nak buatkan kek coklat untuk alyssa bawa ke kelas Hadhonahnya nanti..sebenarnya dia beriye sangat sebab suke tengok kawan-kawan sekelasnya yang lain sambut besday kat sekolah..tu salah satu sebabnya lahkan..takpelah mummy pon tumpang gumbira ..ye lah seingat kite zaman kite kecik2 dulu sambut ngan family je..ngan kawan2 kat sekolah sekali je kot pernahnya..





KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

4 comments:

~~zAnAfAhMi~~ said...

mesti Alyssa dah tak boring kena tinggal dgn mama kan?

MULAN said...

seri...!!! lama nya tak dengar citer... dah besar anak mama ni..

Anonymous said...

Si comel beraksi ceria. :)

mummyseri said...

Kak Zana ~ huhu kak dia masih boring lagik tu..katanya mami ni asyik out stesen je..sudahlah mami..:) sian tp tuntutan keje..apa boleh buat..

Kak Mulan ~ aah kak dah besa jugeklah ni..dah pandai dgr kata n lawan kata jugak..

Tanpa nama ~ tq..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...