Macarons Comot


punyalah beriye-iye Hannah makan ni, tapi xde filling lagi, 
terus lepas keluar je dari oven dia nak ..kasi jelah..tapi ok sebab mac ni memang dah manis..


mac dalam bekas, belum taruk inti..taklah sempurna tapi oklah bagi kite yang pertama kali membuat dan memakannya..suke dan teruja tengok kawan2 dan sifu macaron cikmin..sape nak tengok  macaron yang cantik lagi sedap bolehlah  ke blog kakmin yek..pastu boleh order..

kite taruk inti coklat, buat sendiri aje, klik sini tuk resepi ambil kat uma Kak Nor, tq kak memang best buat sendiri tak payah beli, lagipon budak2 kecik kat uma ni antu coklat ..


Mac kite ni comot jugek, biasalah budak baru belajar, skirtnya tak cantek tapi kire ok sebab pakai gak skirtkan..:)
memula memang takut gak mac ni tak pakai skirt karang..
kite godek dan harung je..huhu memang menaruh harapan..
lastnya dapatlah merasa Macaron buatan sendiri..Tq kak yani  DecoChocho,kite guna resepinya..






KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

11 comments:

izahdaut said...

seri.. tahniah.. dah menjadi mac nya tu.. jeles nih.. mcm nak try jugak membuatnya.. hehe

ijayuji said...

waaaaaa...santek dah tu kak! izah tuuu sekeh jerrr diaaa... asyik ke lauttt jerrr dia wakakaka

Mama Hawa/Mama Nani said...

Salam Seri..
Lama nyer tak kemari..tahu2 seri dah blk dari sabah..hehehe menjadi macaroon tuh..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

even 1st time buat.tetap mantopp ehehe

Chik Mimi said...

wahhhhh seri dah mula menganaz heheeh cantik pa walaupun 1st time buat

Ayu said...

wah dah buat mac ya...akak ni bilalah nak buat eh?..boleh lah berguru dgn seri ..

MULAN said...

cantik nya mac seri... nak try la jugak...

azlina said...

sedap tu seri kak ina masak tak pandai sgt n kurang minat tapi mkn suka le he..he.. wah nanti raya gi rmh seri nk rasa mac le..

atie @ ejay said...

bestnya..kita try buat,langsung xjadik

Deliah's Deli said...

wow,cantik sgt dah tuh!!

* happy belated birthday to kakak yg cute! :)

che'iza said...

Assalam seri... lamanyer tak mai sini.... Samapi dah bermacaron org tu..... nak sikit....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...