Kek Puding Karamel dan Selamat Berpuasa


Assalamualaikum dan salam sejahtera  ..:)
dikesempatan ini kite nak ucapkan selamat berpuasa pada semua kawan-kawan yang akan berpuasa pada 1 Ramadhan 1432H yang bakal tiba..semoga amalan kita di tahun ini lebih bermakna , bertambah dan diberkati olehNYA..

Gembiranya untuk menyambut Ramadhan kali ini seceria kek karamel kat atas tu..memang dah lama nak buat dan nak rasa kek yang best ni..alhamdulillah memang sedap rupe2 nya ..dua dalam satu dapat makan kek dan dapat jugak makan puding  ..:) 
resepi asal dari kak yani myresepi..tp yang versi ini kita tengok kat kongsi resepi sini ..pada siapa yang nak cuba buat kek ni klik je link tadi sebab ada step by step untuk buat kek ni..i/allah ikut semua step, akan terhasil kek yang cantik dan sedap lagi lembut ni..;)







KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

17 comments:

deqlis said...

dr blog kak LG, wah! cantiknya kek nie..colorful..color biru muda yg cantik..:-)guna color biru brand apa kak? biasa nya color biru nie akan jadi macam kehijauan sikit...macam mana akak buat?

http://ellismelia.blogspot.com

blackcardomompods said...

Wah cantiknya,teruja nk cuba,dh lama cari resepi ni,thanks for sharing,nanti cuba saya publish kt blog.

salam perkenalan ;)

K.Nor said...

salam seri.. wahh nak masuk sebulan menyepi ni.. ceria jer bila update dgn kek karamel cantik tu.. slmt berpuasa buat seri sekeluarga ya.. :)

che'iza said...

Cantiknyer lapisan tu... Kaler dia naik sangat... Kalau bulan puasa jual kat bazar ramadhan ni... kompem pukul 5 dah boleh balik dah... bisnes maju.....

MULAN said...

selamat berpuasa seri...

geraugebang said...

CANTIK BETUL KEKNYA....SELAMAT BERPUASA

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Mummyseri...nampak sedap!Selamat menjalani ibadah puasa

Treat and Trick said...

Cantik betul kek ni! Selamat berpuasa utk Seri sekeluarga, semoga sihat selalu....

Deliah's Deli said...

lama x singgah sini..hr tu blog list sy hilang..puas mcari 1 per 1..huhu :(

cantiknya..bseri2 kek tu,dpt sepotong tentu x cukup. :)))

slmt myambut ramadan n berpuasa juga dpr kami :)

Ayu said...

Assalam seri, sorry lah ya akak datang lewat ucapkan selamat berpuasa pada seri & family..sibuk benor lah.. kek cantik seri warnnya sungguh ceria gitu..akak belum terbuat2 lagi kek puding karamel ni..

muazlumut said...

cantiknya...selamat berpuasa,dtg blog epok-epok pusing bulan2 posa ni boleh bagi ilham nak masak apa....

ijan said...

Salam Mummyseri,
Cantiknye kek tu kreatif bila uat kaler berbelang belang gitu... kek ni memang sedap.
Selamat berpuasa buat mummyseri dan keluarga ye.... mmuahh to the little princesses :)

nisa said...

Assalamualaikum kak...wah nampak sedap kek tu, ceria pulak tu warnanya..selamat berpuasa kak..

p/s saya dah sent email kt akak kalo nak order bahulu inti ya

Baju Kurung Budak said...

Salam.
cantiknya kek ni. Nak try untuk kek raya nanti lar....

Nuridah said...

Assalamualaikum Seri,

apa khabar?? Lama kak nur tk dengar cerita dari seri ni...maaf ya terlambat kak nur balas kunjungan...sib baik tadi perasan seri nya latest entry....hehe.

cantiknya kek ini...kalau buat hidangan raya berseri2 meja seri....warna sungguh lah sexy amat...hehehe...ok take care seri...lap u so much!

Nuridah said...

Alamak sorry lah terlupa kak nur nk ucapakan salam ramadhan pada seri sekeluarga,moga thn ini amalan kita semua bertambah baik dan diterima Allah ya.

Nanti berbuka apa Seri??

Sue @ Nenie said...

Salam Mamy....Wahhhhh ku terguda dengan kecantikan puding itu..kalerpullllllll....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...