No Strawberry Heart Jello Bars :)


Pasal takde stoberi tu yang namanya pon jadi NO lah..Resepi copypaste  kat uma kak yat, nak tengok stoberi cantek gi lah sana yek, kite mule terpikat mase jalan2 kat uma Rima, tengok sana jugek yek ..:)

Strawberry Heart Jello Bars 
~ Aunty Yochana
 
Ingredients for Biscuit base:

300 gm. Digestive Biscuits

140 gm. Melted Butter

Ingredients for fillings:

1 block of Philidelphia Cream Cheese
10 gm. Gelatine Powder
50 gm. Sugar(can substitute with condense milk)
1/2 cup Hot Water
1/2 tsp. Vanilla Essence

About 20 Strawberries - use a heart cutter to cut into heart shape
 
(ni kite tak buat sebab takde stok stoberi, malas nak gi beli)

Topping:

1 box of Strawberry or Raspberry flavoured Jello
1 1/2 cups boiling hot water
1 1/2 cups cold.

Method:

(1) For biscuit base: Blend biscuits until fine and then mix with melted butter and mix thoroughly.
(2) Press into a 10" Square tray. Chill in the fridge to let it harden.
(3) For fillings, stir gelatine powder with boiling hot water until it dissolves.
(4) Cream cream cheese and vanilla essence & sugar till creamy, add in gelatine mixture gradually and cream until smooth. Pour on top of chilled biscuits.
(5) Arrange cut-out heart shaped strawberries on top of cheese fillings. Put into the fridge to let it set.
(6) For topping, dissolve Jello in boiling water then pour in cold water and stir well. Let it completely cool.
(7) Pour over the set cream cheese filling and put into the fridge again to let it set until firm.
(8) Slice and enjoy!!! 



KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

8 comments:

Yat Maria said...

uwahhhhh...sgt santek lahh itew stoberi barss...rhajin lah Seri bikin di bulan Ramadhan ini. sodap kan..budak2 kat sini suker skali menda ni..

izahdaut said...

mmg terpikat betul dengan jello nih..tapi nak membuatnya tuh..kwang kwang..maleh bebenor..sedap tak?

eT said...

nmpk menarik..mesti sedap kn...

Chik Mimi said...

Gulpp seri sedapnya cantik aje potongannya tu

"MULAN" said...

sedap nya seri...!! tapi malas nya nak buat... best nya kalau duduk sebelah rumah seri.. hari2 jenguk seri.. hahahaaa..

"MULAN" said...

SALAM AIDIL FITRI & MAAF ZAHIR BATIN..

Uncle Lee said...

Hello Mummyseri, salam Aidilfitri, nice blog you have. I love your 'no strawberry jello'.
Would you mind if I copy your pic of this jello?
Kena sign contract ke nak surat lawyer or kena belanjar teh tarek? Ha ha.

I might, may use it for a later blog posting and maybe have it in, and of course will credit you. Boleh ka?

Selamat berpuasa, and selamat hari raya to you and family, you keep a song in your heart, Lee.

ijan said...

Salam mummyseri dan little princesses.... dah habis raya ke belum?? nak tengok gambar raya boleh? :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...