January 13, 2012

Japanese-Style Sweet Bun Dough

Posted by mummyseri at 1:40:00 PM
Assalamualaikum semua, hehehe lembut dah sedap bun manis ni tapi tengoklah akibat telah diganggu suhunya oleh budak kecik, geseng@ hangit jadi kulit atasnya ;(..walau macamanapun dah abes dah bun ni..buat untuk makan dengan chicken chop..ada lebih beberapa ketul kite goreng salut telur..


ok untuk sesiapa nak cuba buat roti ni  sila salin resepi sendiri ye (kes malas ni), kita ambil kat umah my kitchen snippets..semua best roti buatan sis gert tu ;)












7 comments:

wantie on January 13, 2012 at 1:59 PM said...

mak ai.. pandai nyer. boleh tak letak link e-mail kamoo kat shoutbox saya.

saya nak tanya sket kepada kamoooo. tu pun kalau sudi le.

MANISMANIS on January 13, 2012 at 2:33 PM said...

nyam...yummy...

ris on January 13, 2012 at 10:00 PM said...

gi kedai semalam, lupa plak nak beli tepung roti..haiya.kena pospon dulu lah xperimen meroti ni.hehe

MULAN on January 14, 2012 at 3:37 PM said...

saya suka semua yg agak geseng2... kuih bakar ke, roti ke...

adoi, sedap nya bun panas2 tu sebab kat sini hujan & sejuk sangat2..

ijan on January 15, 2012 at 5:01 AM said...

Salam Mummyseri
hehe...ada chef kecik yang tukar suhu oven ye. hehe.. geseng2 pun sedap gak tu. :)

mummyseri on January 16, 2012 at 3:02 PM said...

wantie_kite da kasi email..ada terima tak?

manis manis_ya dong sgt yummy

Ris_ nnt kalo dah beli tpg , merotilah yek..msti tiara n syahran mkn byk2 :)

Kak mulan_oh yeke..geseng bukan sebarang gesengkan;)

Ijan_Wsalam..yelah ijan budak2 ni ada je tgn yg "gratel"kata org jawe..

CT Delima on January 17, 2012 at 8:16 AM said...

As'salam Seri

uiii..lamanya k.ct tak meroti kat rumah ni. sana sini dok tayang roti yang montel2, geram jer tengok. minggu depan baru nak beli tepung roti. yang ada tu macam dah rosak sikit sebab banyak 'alien' lah..hahaha. sebab lama dah beli tapi tak guna tulah dapatnya..hihi

Post a Comment

lw

Blog Widget by LinkWithin
 

Epok-Epok Pusing Alyssa dan Hannah punye Blog