Mini Cheescake

Hubby nak makan cis kek..so try wat resepi yg ni.. cari kt my resepi n resepi dari skyblue..
so now u see it...:)
n now u don't :P

Resepi Mini Cheescake

Bahan-bahannya:

120 g biskut, hancurkan (seri guna biskut digestives)

60 gram mentega, lembutkan

25o gram cream cheese (gune cream cheese philadelphia)

1/2 cawan gula halus

1 biji telur

1/2 sudu esen vanilla

Bluberry secukupnya

Cara - caranya :
  • Panaskan oven pada suhu 175 C. Lapiskan muffin tins dengan paper cases. Bagi yg xde paper cases, griskan muffin tins.
  • Gaulkan biskut dengn mentega kemudian masukan 1 sudu besar ke dalam setiap paper cases dan tekan -tekan biar padat ke bawah.
  • Masukkan cream cheese, gula, vanilla dan telur ke dalam mangkuk besar, pukul hingga jadi cream.
  • Isikan setiap paer cases tadi dgn adunan cream cheese, biar 4/5 penuh.Letak bluberry kat tengah2nya.
  • Bakar selama 20 minit . biar sejuk pada suhu bilik sebelum dikeluarkan dari muffin tin. Bagi yang tak gunakan paper case. guna pisau @ benda tajam potong sekeliling cheescake sebelum keluarkannya dari muffin tin.

KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

6 comments:

ain said...

ekh....licin dahhhh!!!!hihihi

azah said...

ala...dah abis ke, tak sempat mintak....

~mamazahra~ said...

mummy seri, share ah resepi chese kek tuh...
cam sedap jek...
mamazahra mmg teringin nak buat blueberry cheese tart...
asek beli jek..hehe

mummyseri said...

mamazahra..
resepi da ada tu..selamat mencube ye..pasni takyah beli lagi..:)

~mamazahra~ said...

tenkiu mummy seri...
jadi nnt, kite pos lam blog...

~mamazahra~ said...

lupa nak tanya, blueberry tuh blueberry jam ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...