Berjalan-jalan..

Pada 3 Mac yang lepas, Hannah dah pun umur 10 bulan..alhamdulillah hannah dah dapat 2 kakinyer..:) apa lagi dah pandai jalan ler..suke kemain dia..excited lagi kesana kemari sana sini pusing satu rumah..yang paling best bile buka je pintu nak keluar rumah..wahhh laju kemain je dia nak join sama.. Cuma baru semalam pergi jumpe misi cek berat, tinggi dan perkembangan lanjutnya..semua ok ..kiranya semalam tu pertama kalilah hannah berjalan di luar..sebelum tak de pon..tapi walau dah pandai jalan ni ada satu part ni bile memang dia tamo jalan..dia pergi duduk betol2 kat lantai tu..bile kite angkat dan soh jalan..adoii pandailah pulak protes sambil angkat kakinyer yang memang menunjukkan yang dia tamo jalan ler..agaknya penat kot..budak kecit kan.. masa memula hannah bertatih ada jugak jatuh..skrg ni dah ok..kite pon dah belikan hannah selipar..selipar bear pink ni budak kecit suke..hannah siap gigit lagi sebelum pakai..petua sebenarnya supaya nnt selipar tu tak gigit kaki kite..ntahlah takde ajar plak si hannah..memandai dia je..:) sebab yang sebenarnya dia gatal gusi ..maklumlah gigi pun da ada sebatang setengah...

KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

14 comments:

mamaaerish : said...

ala tomeinyer slipar dier...

cepat jalannyer yer?.... cayalah... syg skit.... mmmuahhhhh

lily azliyana @ mama zara said...

hee...hannah mcm Zaralah..cpt start berjalan..=D

tp suka kan tgk budak2 kecik yg baru pndai jalan ni..terketek2 jek nak menapak..comel sgt2x!!

CatlinaFly said...

clap2!..kak e-ein lak belum terer lagi...tgh2 belajar la ni :)

kakzana said...

tahniah Hannah sb dah boleh guna kaki sendiri, nnti mama tak penat dukung.....penat kejar pulak...hehe

♥LOVE2COOK♥ said...

She's sooooo cute! ;)

♥cybermummy♥ said...

tu kaki ke apa tu ...
tengok macam sodap je kalau kunyah . huhuhuhu
Semoga hannah cepat berlari pulak boleh lah marathon ngan kak nya itu :D tapi kesian lak kat mamanya kena kejar :p

mummyseri said...

mamaaerish ~ hehe mummynyer yg suke tgk slipa tu la pslnyer belikan..

lily~ tulahh jalan da..mmg pon kdg risau jatoh aje..pndai dorg imbag bdn..pasni tunggu turn becakap plak..kalo abah hannah da pndai panggil ..mummy blom lagi..

catlinafly ~ hehehe pasni kakak eein pandai jalan tu..pastu bole ajak lumba larikan ..

kakazana ~ tq kak..hahah selagi tak mantap jalannyer kena dokong jugek :)

Love@cook ~ hihihi..tq love..

cybermummy ~ hahaha kak..goreng pon sedao agaknyer :)..
skrg pon kena kejar pntang lepa..mana2 da dia g..

Sue @ Nenie said...

Waaaahhhhh Dak Hana dah dapat jalan..sonotlah yaaaaa

DrSinga said...

nak laaaagi ok...mummynya kena gigit kasut pink tu!!!
:)

MULAN said...

alaa.. geram nya tengok hannah..

eggless cake tu mesti best kan..

mummyseri said...

sue-nenie ~ aah mmg sonot..hehe kalo dah jalan lancar nnt lagi sonot sbb takyah dokong2 agi..

mummyseri said...

Kak Is ~ hahaha kite gigit kasot kite je lahhh..

mummyseri said...

Kak Mulan ~ hihi kalo dekat msti da cobet pp nyer tu kan..aah kak best kek tu..jgn lupe try la kak..tak rugi :)

ijan said...

Alahai Hannah... dah boleh jalan ye... cepatnye!!! bagus2... nanti pegi supermarket lari laju-laju pegi kat bahagian mainan tawwww! hahahah... jangan marah mummy hannah :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...