Roti Kobra


semalam ikot encik asben driving range kt Likas... balik trus berbunyi2 perot.. kami lepak kat restoran mamak.. ni la menu yg kami order... roti kobra
(roticanai yg di tuang atasnya kuah kari ayam n ada telo mata)..
kat semenanjung ada tak ye menu ni ?..

KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

21 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Hee..tak prnah jumpela kat sini. name pon 1st time dgr. tak taula klu ade sbnrnye kat kedai mamak tu cume sy yg tak teroder. slau pon klu gi mamak balik2 roti kosong, roti telur n roti planta..yang canggih2 nih mmg jakun sket..hehe..

salamdariborneo said...

seri,kedai mamak kat mana tu...ada roti cobra tu?hehe...ngences nengok.

ain said...

nmpak roti canai tu...teringin pulak nk makan la. lamanya tak mkn roti canai...kena mkn gak seblm bln posa.hehehe

iNa said...

kt semenanjung mcm xde la...
first time tgk nie..
nmpk sedap...yummy..

The 13 Mini Bookstore said...

hohoho...seriusly sy terbayang ular cobra!huk huk huk..rupanya roti canai hahaha sgt creative itu mamak!

eedany said...

wahhhh! saya pernah jumpa menu ni. Ya...roti kobra namanya. tapi tidak sempat pula mau order.

next time, kalau saya makan...saya share di blog k.

sedap kah? :)

halen said...

uishhh 1st time dgr roti cobra nih. mcm ganas je bunyinyer hehehe.. slalu klu kuah tuang kt atas ni org panggil roti banjir tp kali ni versi ada telur mata plk.

blogresipi said...

Siap ade telur mate lagik kat atas tue... tak pernah kite mkn style nie.

Datin El said...

mummyseri...terpikir pulak mamak tu nak buat roti kobra..ganas juga nama roti ni ye..tapi sure sedap..

Suzi said...

akak pun first time dengar nama roti dan rupa roti ni...
mula2 terbayang roti panjang2 mcm ular hihihi...

mummyseri said...

lily..
try tnya len kali bile g mkn kt kedai mamak..manatau kot la ada plak:)

K.maria..
nak mkn eh? kat kepayan tau restoran mamak maimunah..

k.ain..
makan kak jgn x mkn nnt kempunan..da bulan2 pose nnt takot x lalu je la anak tekak nk pekena roti prata ni..

ina..
tu la kite pon rase mcm xde..xpe balik kg nnt leh cr kalo2 ade la..

mummyseri said...

shikin..
:D xdela kobra nye pon..cume pd nama je..actually nntla nk tanya kt mamak tu nape dia g boh nama KOBRA tu kan...

eedany..
nnt try la mkn ya..share tau di blog..stakat ni sy mmg suke sbb sedap ..

halen..
nama je tu tp rasanya sedap..
beza ngan roti banjir sbb roti banjir tuang kuah aje..yg ade sgala laok ayam n telo...:D

mummyseri said...

Mama ijan..
tu la mcmanala mamak tu leh tarok nama ni..msti ada sejarah@sukati dia je..huhuhu nnt la nk tanya..da dpt jwpn kite bgtau k...:)

Datin el..
kak sedap rasanya tau kalo ikot slera kite..mmg nmpk cam ganaz ckit namanya..huhuhuhu kreatif la mamak neh...

K.Suzi..
huhuhuhu smpai ke citu ye kak..saspen je kan..
papepon roti neh bestttt..

vee said...

wah..rajinnya seri ikut hubby driving range ye...
Sedapnya tgk roti cobra tu..tp nama dia cam nama ular je..seram la plak nak mkn..hehehe..

isabelle said...

mcm sedap je rupanya tu.
rasa mcm pernah nmpk dlm menu kedai mamak kat shah alam.
kalo x silap la...

mummyseri said...

kak vee..
saje g ikot kak psl boring kt uma..jrg pon ikot sbnrnyer...hehehhehe seram 2 kak tp sedap je bile mkn...

isabelle...
oyeke..ok la kan kalo ada kt sana..ingat xde menu nih...:)

allkmurni said...

hahah....pasni klu g kedai mamak aku nak nengok menu..ade x roti cobra nih....teringin la plk....huhuhu.....

mummyseri said...

ky..
hg tgk taw ..kalo ada bgtau kt aku yek..kalo xde hg wt snirik pon bolelahhh:)

Yan said...

roti kobra ke... roti kobau?? hehe yeler letak telur mata kobau tu..

ermmm ni kire tak samela eh ngan roti tampal.. ??? roti canai pastu ditambal ngan telur mata...tp goreng sekali ah.. lepas roti siap

mummyseri said...

yan..
serupa tp x sama sbb roti tampal telonye kna tmpal..yg ni x tmpal..:)try la.. cedappp tau

kak ina kl said...

salam mummyseri..lain dari yang lain..klu setakat kuah kari biasalah..tapi klu letak telur tu tak biasalah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...