Sotong Kurita

errrrmmm sebenarnya x saba2 nk wat sotong ni
untuk dipersembahkan kt budak cilik alyssa
bile alyssa da nmpak
mcm ni la bunyinyer
'mummy ape ni..hikhikhik..
ktawa2 yg mcm geli sgt atinyer tu..
bole mkn ke mummy ..
so tq tu mama ijan sbb bg idea cam neh
best taw boleh tarik minat anak tuk mkn
tambah2 lg alyssa ni memilih jugek bab makan neh..
sape2 nk tgk sotong n ketam batu yg comelote
dibuat oleh mama ijan klik sini
dan kalo nk tgk cara2 sepenuhnya klik kat cini ye...
so..ni la sotong tu
da terjun kt dlm bekal spagetti simple alyssa
punya besa gedabak mummy dia wat...
hehehe mcm mummynyer jugek..
pd ibu2 kat luar sana..
try le x rugi
bile anak suke ..ibu pon senang hati...

KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

19 comments:

allkmurni said...

hik..hik..aku nak try wat gak laa...ape ank2 aku nak komen...yg gedabak tu lg best nak mkn....untung...kehkeh...

azlina said...

salam seri..
seronok buat makan2 ni kalau anak suka makan..bgs la laysa suka makan dan tak memilih mcm aleya ni payah nak makan..hari ini mkn nasi bsk tak nak makan..kkdg akk pun pening nak bg dia mkn apa.

[-suziey-] said...

hahaha..lawakla..comel gk..good idea..siap deco lagi..ekkeek:D

Mama Shinta Musraika said...

Wah.. octopus tu nampak cantik & sedap di makan hihihi!

mummyseri said...

ky..
wat jgn tak wat tau..
kalo nk tomei blah sosej tu 3 bahagian ke..
k

mummyseri said...

Kak Azlina..
Wsalam
kalo untuk alyssa mmg sonok pon kak
alyssa pon bkn jnis yg suka mkn tapi bile dpelbagaikan..alhamdulillah
dia suke mkn..

mummyseri said...

suziey..
memule tgk mmg klaka tp unik jugek..
kreatifkan si pencipta sal tuh..:)

mummyseri said...

Mama shinta..
hihihi maceh..maceh..
mmg sedap taw..

Precious said...

Kreatip ler ... haku dulu, siap berlakun nak kasi anak makan. Konon naik kete nak pergi umah tok die, singgah bubuh minyak (suap ler) ... drive lagik and bubuh minyak lagik dan lagik ... HIks!

blogresipi said...

hehehehe... dah sampai dlm tupperware alyssa pon sotong kurita tuh.. hehhee... kiut jer die gelak tuh... lain kali blh buat lg tue... :)

ain said...

kreatif kan..???boleh tarik minat bdk2 nak mkn. akak dulu rajin lah buat, now ni semua dh beso2..malas dh nak kretif sgt2.

vee said...

rajinnya mummyseri ni..sotong kurita tu walaupun gedabak..lg sedap dimakan..hee...kreatif seri ni..

ibusinga said...

sotong kurita tak cukup kaki tangan...ekekekeke...
dah nampak kat blog Ijan..
nanti nak buat jugak lah...

mummyseri said...

kak lili..
fuhhh akak lg le kretif..
suke suke leh gak wat mcm tu kan..

mama ijan..
tgn ni keras mcm batu ..
x ler cantek cam ijan wat :D
anyway tq 4 sharing..

mummyseri said...

kak ain..
time anak kecik ni la rajin pon..da besa nnt lain semua bleh mkn je..x yah kreatif2 sgt :)

kak vee..
hehehe malule mmg gedabak sgt...
nk cepat n sng..
kalo wat kecik2 kena ati2..

Ibusinga..
hehehehe mmg tak ckup pong kak..
xpe arr alyssa x pndai kire lg taunyer ngappp aje..

lily azliyana @ mama zara said...

ohh..buat dari sosej ker. menarik jugak nih..hiasan bg anak tertarik n makan yek..later nak wisit jugakla link yg mummy seri bg tuh..=)

eedany said...

eeeiiii cute.

kalau anak buah saya nampak, mesti berselera dia makan. Tasya pun sama, memilih bab makan.

tapi kalau sosej bukan main suka dia.

Suzi said...

seri...rajin tu...tapi utk anak2, sanggup buat apa saje. Alhamdulillah anak2 akak takat ni np problem bab makan...cuma sayurlah nak kena paksa...

isabelle said...

comelnye..sotong kurita...mana matanye?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...