Sahabatku Linda Hani

Salam semua.. Petang tadi jalan jalan bawa alyssa dan hannah pusing kota kinabalu..beli barang sikit..pastu macambiasakami sefamily suka lepak kat Tg.Aru(tepi landasan lapangan terbang)..lepak sana sebab minat sesangat tengok kapal turun naik..nak dijadikan cerita masa lalu di terminal air asia kk ada lah pulak pameran jualan..jadi turunlah kami 4 beranak jalan cuci mata kat situ..masa nak balik tu terpandang seorang gadis ayu pakai baju petak petak ijau..dua tiga kali kite lalu lalang..nak tegur ke tak..tak tegur tak sedap hati sebab hati ini kuat mengatakan yang itulah Linda..tanpa membuang masa terus bagi salam dan tanya ..ternyata benarlah ini memang Linda..rakan sekelas kite (MIBCKK ).. Al-kisahnya,linda sefamily datang makan angin kat sini, dan masa kite jumpa linda ni pon memang kite bernasib baik sebab linda sekeluarga nak balik ke kl..kiranya tengah tunggu kapal lah ni..memang tak sangka dapat pulak jumpa kat sabah kat epot lagi..memang cam jejak kasih tapi jejak kasih sendiri je ni..sebab linda tak cam pun kite..huhu nampaknya memang kite benar benar tak sama macam suatu waktu dulu..yang penting dapat juga tau kabar berita setelah sekian lama tak pernah berjumpa..last tahun 1997..lamakan.. Untuk linda, best dapat jumpe dan berbual walau sekejap cuma sebab waktu begitu mencemburui kite..harap lepas ni dapatlah jumpa lagi..pada kawan kawan ku yang ada plan nak datang sini , war2kanlah yek..i/allah bolehlah nanti kite berjumpa pulak.. ============================================= Jumpa sahabatku juga (tahun lepas 2009), Ezdiani di Kota Kinabalu International Airport.. ini jejak kasih yang pertama..

KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

8 comments:

pak long said...

salam...
tentu banyak citer yang diterjah...

ijan said...

jumpa kat airport gitu mesti tak sangka2 kan. jejak kasih lama tak jumpa seronok la. masing2 mesti byk benda nak citer. :)

ibu emy efy eqy said...

bestkan, dapat jumpa member2 lama!

mamaaerish : said...

jejak kasih... seribu satu kenangan yg akn dikenang... :)

mummyseri said...

Paklong ~Wsalam..
mmg pon masa pendek tak cukup nk cite panjang..

mummyseri said...

Ijan ~ mmg pon tak sangka..best sangat rasa..

mummyseri said...

Kak wa ~ mmg best kak..:)menggamit kenangan lama..

mummyseri said...

Eb ezrin ~ betol tu eb..kenangan manis jugek ni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...