Kelahiran Kami dalam Bulan Islam

Salam semua..
ini tentang bulan kelahiran kami sekeluarga
dalam kalendar Islam @Hijriah..
kawan2 semua tau ke bile tarikh birthday masing2
dlm hijriah ni ..??
jika sebelum ni kita sudah
ketahui hari hari penting dan bersejarah
dalam bulan Islam..
dan skrg kita tahu
tarikh yang penting dlm hidup kita..
tak rugi kan..
malah mungkin boleh meraikannya
2 kali setahun .. :)
Abahjay
30 Rejab 1397
Hari Ahad

mummyseri
6 Zulkaedah 1399
Hari jumaat




alyssa zahra
26 Rabiulakhir 1428
Hari Isnin




adriana hannah
8 Jamadilawal 1430
Hari Ahad





KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

7 comments:

ain said...

ye lah...akak pun should cek bday in islamic kalendar!! tq seri!!!

cHeRyNa PiReS said...

hmm..tak pernah buat list macam nieh. sha rasa lepas nieh sha patut buat jugak. serius!

ibu emy efy eqy said...

yang akak perasan, anak2 akak lahir bulan naik dlm kalendar islam...

ni kena siasat lagi ni...

mummyseri said...

kak ain ~ cek kak jgn x cek :)

mummyseri said...

Sha ~ its ok sha..pasni wat la list yek....

mummyseri said...

Kak Wa ~ errmm yeke kak..siasat jgn x siasat pas ni :)

Adnazthie said...

Salam ziarah, alhamdulillah dah check sebelum ni. Suami akan sambut b'day insyaallah pada 2/3 Muharram ni..nak kena pastikan aje semula. Siap ada print TAPI simpan kat ofis...he he he..tq sekurang-2nya kita dah ingat mengingati sesama muslim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...