Choc Swirl Cheesecake

Al kisah kek ni wat sama sama ngan kwn kwn kat opis
kat sini kalo ari jumaat rest stat dr jam 11.30 til jam 2..
so mmg ada masa sikit..so bolela masak2..
bile bekerjasama jadi lagi cepatlakannn..
tengok aje dorang dorang kat bawah ni..
[termasuk kite :) ]...
bertungkus lumus..
bersungguh sungguh..
mmg bekerjasama betolkan..
hehehe ciskek punya pasal..

taraaa..da masak pon keknya..
timo kasih la pada Jurukamera yg baik ati..
yang setia amik gambo dr awal hingga akhir..
(ni pon copy gambo kat cameragurl la..)
ni plak setelah difaraid bersama..
mmg sedap tak terhingga (pasal ada cis)
tapi takle lah slalu makan..
bukan ape nnt bertambah tambah
beso la kite ni :P
update :
ni kite share resepinya.. kite ambil kat uma kak Min Lemongrass yang dok kat Perth tu..kite copypaste..so pada sesiapa yang buat resepi ni memang kompom tak nyesal..
oleh sebab kami share ramai kat opis..kami buat 2 adunan skaligus ..
Bahan A

185 g butter
1/4 cawan koko powder
1 cawan caster sugar
2 biji telur (gred A/ 59g each)
1 cawan tepung gandum
-combine butter and cocoa powder in a large saucepan over a medium heat and cook, kacau selalu sehingga butter melted. Matikan api.
-Add the sugar, eggs and tepung and mix well using fork.
-Tuangkan ke dalam acuan 4 segi or rectangle about 20cmX20cm yang dah bergris and berlapik baking paper.
Bahan B
25og cream cheese, softened(room temperature)
1/3 cawan caster sugar
1 tsp vanilla essen
1 egg (gred A)
-Using electric mixer, beat cream cheese and sugar until light and fluffy. Add the vanilla esen and beat it until combined. Add the egg and beat it again until well combined.
- Tuangkan adunan cream cheese ini ke atas adunan coklat tadi carefully.
-Dengan menggunakan knife atau lidi, swirl kan kedua2 adunan hingga dpt bentuk . Preheat oven 180ºC dan bakar adunan for about 40-45 mins or hingga masak.

KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

8 comments:

allkmurni said...

perghhh...ni la kek yg name nye berbelit2 aku nak nyebut ni...badan aku pun rase terbelit dah nengok kek ni...mcm nak ngapp jee...hehe...bestnye kat opis ade masak2...kat opis aku x de sape pun nak ngajar aku wat kek ni...huhuh...tu pasai reti2 nak wat tuu...

mummyseri said...

hehe..kalo dekat bole bg ang rase..
haha mmg la kt opis ang.. ang la bos ang la bancoh kopi angla semuanya..xpe nnt balik sana aku aja ..nak tak??? f.o.c :)

ibusinga said...

ini kirija korang yek!!!!
sib baik jadik pompuan kan...
:)

[-suziey-] said...

adoi terliur la..kasi la resipi..sukanya kek ni..

CatlinaFly said...

bawak tupperware nih..ngeh ngeh..hehehe

ain said...

siap ada oven lg kat opis!! dasattt!!

salamdariborneo said...

seri,bestnya kat opis dia siap leh masak2 lagik.

[-suziey-] said...

oraittttt kita dh kopipes resipi..nk cuba nnti:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...