Biskut Baby

Hannah suka makan biskut..kiranya jajan dia la ni..so dengan masa yang ada kite buatkan dia biskot baby ni..resepi kite tgk kat MYresepi dari Kak Yanie..biskut ni sesuai untuk baby umur 7-8 bulan keatas.. K.yanie, kite mntak izin nak share resepinya disini..boleh juga tengok kat myresepi dan dialu-alukan..klik sini..
Nampak biskut ni macam kuih bakar pon ada.. :)

Biskut Baby- yanie mYR

Bahan-bahan

  • 80g tepung ubi
  • 20g tepung jagung
  • 25g gula kastor
  • 2 biiji kuning telur
  • 2 sudu besar susu tepung (susu bayi)
  • air

Cara-cara

  1. Masukkan telur dan gula ke dalam mangkuk. Pukul dengan whisk sehingga gula larut.
  2. Masukkan susu tepung, pukul lagi sehingga sebati.
  3. Masukkan pula tepung. Uli sehingga tidak melekat ditangan. Kalau agak keras bolehlah tambah sedikit air. Lepas tu gentel bulat-bulat kecil.
  4. Panaskan oven sehingga suhu 180 darjah. Kemudian bakar selama 7-8 minit.

KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

5 comments:

Jejaka Desa said...

Rase macam dkat nok raye la pulok...

isma said...

slm.. adus, sekejap pau kejap biskut. bikin panasss je! ;P rajinla seri.

♥cybermummy♥ said...

sedap nya .rupa dah macam sugi cuma bentuk biskut rather then bulat2.
Anyway , akak ada award for u . Ambil ye kat blog akak dan jawab tag nya sekali . Harap sudi ambil ye . Thanks :)

MULAN said...

macam biskut bangkit kan..

mummyseri said...

Jjka Desa ~ lmbt lagi..ni jajan budak kecik :)

Isma ~ untuk budak2 kecik yg suke mkn..nk kena rajin :)

Kak Shikeen ~ tq kak nnt kite amek award yer..:)

Kak Mulan ~ lebih kuranglah kak..sedap aje di mulut budak kecit tu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...