Pau Hong Kong

Salam jumaat..yeyy hari ni cuti..so memang ada masa bikin sarapan..inilah pau yang mengepau..(pinjam ayat pn Beattey jap;).. Hasil resepi ni memang tak mengecewakan..kite macam dah terpikat terus kat resepi ni..terima kasih Beattey sebab share resepi pau best ni..inilah jugak hidangan sarapan pagi buat sedara kite yang datang dari Johor baru2 ni..ni kiranya kali ke 3 kite bikin pau gune resepi ni dan baru dapat snap gambarnya. ..sumber asal resepi dari Taukeh Frozen Food Pn. Ani Ahmad yang dikongsikan di RNet dan dikongsikan dalam MYR oleh LynnSham..siapa yang berminat dengan resepi pau yang best lagi gebu ni sila klik kat sini..

** Note :
  • kite da penah buat satu aduanan asal dan juga separuh adunan..
  • Satu adunan kite dapat dalam 32 biji berat dalam 45gram tiap satu..
  • Separuh adunan kite dapat dalam 18 biji dgn berat yang sama..
  • Masa memula bikin try buat berat yang asal 20gram,,tapi mini..so kite adjust sendiri beratnya so sedang sedang saja pau nye ni..
  • Yang satu adunan kite siap frozenkan dan bile time nak makan kukus balik rasanya tetap sama sedap dan lembut :)..
  • oh ye kite gunakan tepung Superwhite Pau dan guna breadmaker..
  • Ni tak tipu nya..memang betol betol betol lembut dan gebu..memang yang macam jual kat kedai..
  • Selamat mencuba..

KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

2 comments:

mamaaerish : said...

sgt2 sedap.... adoi.... tringinnyer.... i salute u.... u go girl... (",)

fa10 said...

ni yg x tahan tengok ni... guna tepung pau boleh kot ek?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...