Blueberry Muffin


Bekalan alyssa esok ke uma mak izah dia..belum apa2 alyssa dah bedal makan muffin ni dua biji..alyssa mmg suke blueberry..anak suke kite puashati..


Kawan2 bolelah tengok muffin ni yang ijan buat,,cantek dan sedap..resepinya kite cnp dari all recipes jugek, tapi takde olah2..kalo nak ambil kt uma ijan pon ok..klik sini..

Ingredients

  • 1 cup milk
  • 1 egg
  • 1/3 cup vegetable oil
  • 2 cups all-purpose flour
  • 2 teaspoons baking powder
  • 1/2 cup white sugar
  • 1/2 cup fresh blueberries

Directions

  1. Preheat oven to 400 degrees F (205 degrees C). Line a 12-cup muffin tin with paper liners.
  2. In a large bowl, stir together milk, egg, and oil. Add flour, baking powder, sugar, and blueberries; gently mix the batter with only a few strokes. Spoon batter into cups.
  3. Bake for 20 minutes. Serve hot.


kite  bakar muffin ni sampai geseng sikit ..pastu rangup je bahagian atas tu ;)..

KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

16 comments:

eT said...

sedapnyer muffin...blueberi plak tuh..

TopsyTurvyMum said...

wah mummyseri..minggu ni banyak resepi blueberry..musim ye?

kita suka sgt bluberry muffin..budak2 je tak suka..nak yg cekelat jeee:(

InshaAllah kita post hari ni..tungguuuu!!

ain said...

salam seri. apa kabar. lama akak tak singgah blog seri ni. sibuk!!! now dak ok sikit. boleh ler ronda2 balik.

anak2 akak pun suka bberry muffin ni. tp akak lum pernah try lg. selalu main beli aje.hihi

DrSinga said...

mana nak cari fresh blueberries...??

"MULAN" said...

best nya.. best nya.. api oven atas & bawah or bawah saja, seri?

E-na Zarina said...

nak 5 ketui jer...huhuuu

xiiinam said...

Salam.....
Terima kasih kkerana follow saya. Saya dah jadi follower ke 150 blog ini...blog yang sedap!!!

mummyseri said...

et..try la..mmg sedap tau;)

mummyseri said...

TTM..
da abes la last stock beribiru tu :)..
wokeh..kite tunggu ;)

mummyseri said...

Kak Ain ~ wsalam kak..kabar baik aje ;)..kite ada gak beli yg jual tapi tak menepati rasa tu yg lebih suke buat snirik aje..

mummyseri said...

Kak is..xtau la kt sana , yg lam tin ada rasanyakan..tu pon boleh..kt sini mmg ada jual yg fresh kt pasaraya diimport..

mummyseri said...

Kak Mulan ~ kite pakai atas bawah apinyer..

mummyseri said...

Kak E-na ..hehehe cukup tak tu..ambek lebih pon xpe lahh..

mummyseri said...

Kak xiinam ..wslam sama2 n tq kak..
jemputlah dtg slalu yek ;)

tunbegia said...

sungguh rajin,

salamm,

Ijan said...

Salam mummyseri...
Bestnye muffin... si kecit suker ye.. kite pun selalu buat bawak bekal g skolah gak.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...