Pizza Scrolls

  
Resepi Pizza Scrolls

 Bahan2nya :
  • 200ml air
  • 1 tbsp olive oil
  • 1 tsp garam
  • 2 1/2 cawan tepung roti
  • 1 3/4 tsp yis
Methodnya :
  1. Kite masukkan semua bahan dalam BM..bagi yang tak ada BM boleh uli doh guna tangan.
  2. Setelah siap bahagikan kepada 2 bahagian, setiap satu bahagian gelek jadikan rata 4 segi lebih kurang bentuknya, pastu sapu sos pizza dan taburkan bahan2 inti tadi.
  3. Kemudian bolehlah digulung dan dipotong setebal 1 1/2 inci .
  4. Susun dalam baking tray untuk proses seterusnya, bakar pada suhu 200'C hingga masak.(ikut oven masing2).
  5. Setelah masak siap dihidang.Kite  tambah lagi sos dan mayo kat atas tu untuk keenakan mulut kite ;)..

Topping pizza :
Ikut selera masing2.
kite taruk sosej , isi ketam dan cheese ~ikut stok yang ada dalam esbok kite saje..
Pizza sos ; sos tomato, sos cili dan mayonis..
Sikit  daun oregano..

* Ni komen tukang makan si cilik alyssa.."lepas je siap masak alyssa tak sabar2 nk makan, kite pon servelah dia..mule2 dia cakap wow mummy wat pizza,caca sukelahhh..alyssa pon mulelah makan dengan mengorek semua sosej yang ada..next baru dia mkn roti pizza tu tapi tak banyak ada la baki lagi roti tu.. kes da kenyang baru je lepas minum susu sebotol..punya berselera dia makan at last dia cakap..mummy tak sedaplah..kwang..kwang..kwang kite pon cakap kat dia..ye lahh sebab sosej da abes kan ;)..hehehehhhh selambe aje alyssa sengihhh..ishhh budak kecit ni..


silalah klik sini untuk tengok cara-cara (bergambar) membuat pizza ini ye ;)..syukran jazilan to topsyturvymum share resepi ni..kite suke..sebab cepat siap, mudah di masak, enak dimakan..;)



KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

10 comments:

♥LOVE2COOK♥ said...

Akak, nampak so yummy la pizza scrolls nih! Buat love betul2 terliur! hehehe ;)

[-suziey-] said...

wohoooo lazat...ni yg rs nk terjah umah kak seri..nk rs sume food yg sedap2 nih..ekkekeke:P

TopsyTurvyMum said...

wow..

tak tahan betul tgk yg siap ada mayo ngan sos tu...uishhh..berdegang degung perut hihi..

terima kasih kerana mencuba..

amboi alyssa...dah bedal semua baru tak sedapp..nak kena babap ngan aunty ni hehehe

"MULAN" said...

dah habis baru kata tak sedap..?? eeyy so cute..!! tapi memang sedap tu..

tunbegia said...

sungguh sedapnya,

salamm,

mummyseri said...

Love ~ mmg sedap rasa pizza skrol ni..try lah love..

mummyseri said...

suziey ~ hahaha takdelah biase2 aje..terjah time ada oklah..kalo terjah time ada virus M..hihi takdelah...

mummyseri said...

Mama Akmal@ TTM ~ hahaha biasalah nk sedap anak tekak tu..alyssa mkn kosong aje pon..mana mau sos tu pedas katanya..
tak rugi cuba..mmg sedap..

mummyseri said...

K. Mula ~ budak2 kak..ada je..padahal kalo bg sosej msti nk lagi tu ;)..

mummyseri said...

tunbegia ~ mekasih..biasa aje..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...