Nasi Lemak Antarabangsa


Di suatu petang yang mendung ..ujan gerimis..otw nak ke Suria Sabah(pusat beli belah de latest kat sini) tuk makan nasi lemak kg. baru tu.. tetiba alyssa jerit "mummy...pelangi lahhh"..n mummy bilang manaaa ??? tu haaa..cam gambar kat atas sikit aje ..lama tak tengok pelangi..last tgk yang tak real kat uma dak jiya.. OK, da lama tak mkn nasik lemak ni..last tahun 2004 kat KL la..punya lama kan..sbb kalo balik sana pon x smpat nak g..lagipun ada nasi lemak buatan mak n mil yang ummmppp.. so skrg da ada cawangan kat sini..tak yah g KL la nmpaknya kalo rasa nak makan..siapa yang da makan mungkin jelas tahu rasanya kannnn...so Sabahan semua bolela g rasa ye ...
masa ni alyssa tengah standby kamera dia..nak snap pic hannah la kekononnya..isi masa terluang sambil tunggu nasik tak sampai lagi..kamera ni pemberian kawan abah alyssa yang baru balik menunaikan ibadah haji...ni sebenarnya kamera bergambar tu..ala yang memang da ada gambar kat dalam tu bile kite klik -klik kan...
tengok le ..eksen lebihhhh...hehehe kecik kecik da ada bakat nak jadik jurugambar..
Nasi Lemak + paru..sedap tak terkata ..sebab perot mmg tengah lapar.. abah alyssa punya x smpat nak snap sbb da kena ngap duluan..tak kesabaran betol..iskh iskhhh..ada juge teselit kamera cenonet alyssa tu..
memula share nasik ngan mummy last terpakse order sepinggan lagik pasal x cukup..sedap agaknya dan alyssa makan dengan asyiknya . yang next nasi ni xde sambal..ada gak lantai tumpang makan sikit ;)..
Jom teropong outlet terbaru di Kota Kinabalu Sabah..
sumber : nasi lemak antarabangsa



Kota Kinabalu B-6&7 Lot 1 Suria Sabah Shopping Mall,
Jalan Tun Fuad Stephen,
88000 Kota Kinabalu,
Di buka : 21 Dec 2009 Tel : 017 - 370 7703
Waktu perniagaan :
Isnin - Khamis 8am - 12am
Jumaat 9am - 2am
Sabtu & Cuti Umum 8am - 2am
Ahad 8am - 1am
KLIK SINI untuk lebih maklumat lanjut

KALAU TIDAK ADA BAHU UNTUK BERSANDAR, SELALU ADA LANTAI UNTUK BERSUJUD

11 comments:

beba said...

saya pon kalau balik semenanjung mesti request mak watkan nasik lemak..mmg terbaek!!

baru jek sekali jejak Suria Sabah ni..tapi kitorang makan kat piza hut jek..sbb en hubby nak makan kat situ..maybe next time nak gi gak kot merasa kat nasi lemak antarabangsa ni..

baru jek semalam try buat nasik lemak sendiri..hehe..tapi kurang lemak plak..haha..

♥cybermummy♥ said...

aduhh !! pepagi dah di sajikan dengan entry nasi lemak .. Perut pun terus berkicau hebat . huhuhu .Shikeen rasa yg kecik tu bukan toko jurugambar tapi macam ada toko jadi blogger tegar mcm mama nya . heheheh.(jgn marah ye gurau je )

CatlinaFly said...

happy new year seri n famili!

Naff said...

Wah...
info bagusssss...
pelangi itu pun cantik he he he

mama ju, said...

Salam.First time masuk .Menarik.Nanti kak explore Blog ni.Dtglah kat blog kak..tk

ibusinga said...

wahhh...cantik kulit baru!!!!
rambut seri kecik hanna lebat!!!
clap!clap!clap!

geraugebang said...

Tumpah kat lantai ke? Atau mak dia yang ngap. ki ki ki

azah said...

salam seri..selamat tahun baru..sedap ke nasi lemak tu..nnt akak nak cubalah..

zaza said...

SEDAPNYA.. TERINGIN NAK MAKAN NASI LEMAK LA PULAK.

mummyseri said...

Beba ~ ye la mmg byk shop x buka lagik..kami g pon tuk mkn je pastu balik..ala takpe bikin je slalu..lama2 sedap je nnt..

cybermummy ~ huhhu mgkin kot nnt dia ikot jejak langkah mummy nyer;)..anak emak lakatakan..

Catlinafly ~ Selamat tahun baru juga wat cat sefamily..tq ;)

Naff ~ tq sm..

Mamaju - kite da g uma akak..nnt kite slalu yek..

kak Is..x lebat sgt kak..kdg2 org msih tnya lai boy ke gurl ni..tensen nk jwb ;(


Kak gerau ~serius mmg lantai makan..kalo tak , tak sah..

K.azah..tryla kak nnt..bolela sedap jugek....

Shana said...

wah sedapnya kak... saya blum berpeluang lagi pi nasi lemak antarabangsa ni...InsyaAllah saya akan pi sana..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...